2 Nisan 2018 Pazartesi

Hamilelik öncesi yüksek tansiyon

Hamilelik öncesi yüksek tansiyon
Hamilelik öncesi yüksek tansiyon

Bu, ilk kez çalışmanın hamilelik öncesi yüksek basıncını kadınlara düşük yapma riskiyle ilişkilendirmesidir.

Hamile kalmadan önce ya da hamileliğin başında ya yüksek kan basıncı kadınlar, yeni ABD bilimsel araştırmaya göre, hipertansiyon  tanısı olsa bile, düşük yapma riskini artırmıştır.


Bu bir çalışma hipertansiyonu ve kalp hastalığı olmayan sağlıklı kadınlarda düşük yapma riski ile gebelik öncesinde yüksek basıncı ilişkilendirir ilk defa.

Araştırmacılar, Amerikan Kalp Derneği epidemioloji uzmanı Dr. Carrie Nooumpls"Hipertansiyon"dergisinde yayımlandığı tarihi hakkında Maryland Çocuk Sağlığı Ulusal Enstitüsü,("Dalgalanma"liderliğindeki, 29 yaş zaten bir veya iki kez düşük yaptı ve tekrar hamile kalmaya çelişiyor almıştı.

Kadınların baskısı hem hamilelik öncesi hem de gebelik sırasında ölçüldü.Gebelik öncesi ortalama basınç sistolik 112(mmHg)ve diyalektolog 72.5(yani, 11.2 nd yüksek ve 7.2 ng) idi.Araştırmanın yarısında gebe kalan 800 kadının dörtte biri(%24)düşüktü.

Diyalektolog basınçtaki her 10 ünite için 8en düşük rakam)artışın, düşük riskiyle% 18 arttığı bulunmuştur.Ortalama kan basıncındaki her 10 kat artiş için(orta diyastolik ve sistolik)% 17'lik bir düşük doğum riski vardı.

"Genç yetişkinler arasında artan kan basıncı sonraki yaşamında kalp hastalığa riski ile ilişkidir ve yeni bir çalışma aynı zamanda üreme sağlığını etkileyebilir gösterir:"Nooumpls söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kemik gelişimine iyi gelen besinler

kemik gelişimine besin Sütün andropozdan korunmasını sağlayacak 1 numaralı yemek olduğunu düşünüyor musunuz? Tekrar düşün! Amerikalı araştır...